Wie ben ik ?

Ik ben Tessa Teatske Kooistra-de Groot, geboren op 12-03-1986 te Leeuwarden. Mijn passie en roeping ligt bij het coachen van mensen die vastlopen in het leven of vastlopen in relatie met hun paard. Dit kan zijn samen in mijn mooie paardenkudde, met je eigen paard of zonder paard individueel.

Samen met jouw wil ik inzicht geven in je leven. Zonder oordeel vanuit mijn pure zijn kan ik je helpen.

Wie is Tessa?

Ik ben het grootste gedeelte van mijn leven opgegroeid in het Friese Noardburgum. Op dit moment woon ik samen met mijn man in het gehucht Opperkoaten, wat valt onder Kootstertille.  Op deze magische plek voelen wij ons echt thuis. Tot 8 jaar geleden werkte in fulltime in de paarden. Dit is voor vele een droombaan. Toch gaf het mij geen voldoening, ik miste de diepere verbinding met paarden. Om deze reden ben ik weer terug de schoolbanken ingegaan. Mijn hoogst genoten opleiding is HBO Rechten. Op dit moment werk ik nog drie dagen in de week als financieel juridisch medewerker bij een paardenverzekering.

 

Ik ben opgegroeid in een standaard gezin, vader, moeder en broertje. Al gauw had ik het idee dat ik anders was dan de rest. Ik voelde altijd precies aan hoe de rest zich voelde. Maar ik kreeg geen bevestiging dat het klopte. Vaak kreeg ik te horen dat ik mij er niet mee moest bemoeien. Alles deed ik eraan om gezien en gehoord te worden. Helaas werd dit niet gezien. De band met mijn ouders was dan ook zeer moeizaam. Dit resulteerde erin dat ik mij altijd heel eenzaam voelde. Toen ik op een dag te horen kreeg dat ik weg kon gaan, voelde ik mij zo verraden. Ik had immers niets fout gedaan, ik was het kind. Ondanks alle lieve mensen om mij heen voelde ik mij zo eenzaam. Na een aantal jaren geen contact te hebben gehad met mijn ouders heb ik ze weer opgezocht. Er is nooit wat uitgesproken. Jaren lang heb ik mij schuldig gevoeld en de last van de familie gedragen. Om mijn jeugd te overleven had ik een hoge muur opgetrokken om mezelf te beschermen. Ik liet niemand binnen. De enige plek waar ik echt mezelf kon zijn was bij mijn paarden. Deze prachtige dieren hebben mij in mijn jeugd veel gegeven.

 

Na het overlijden van mijn moeder in 2017 is mijn spirituele groei als een speer gegaan. Via Facebook kwam ik terecht bij Levensschool Esther van der Werf. Bij haar ben ik begonnen met een 7 weekse reis. Tijdens deze reis ging er een wereld voor mij open. Voor het eerst in mijn leven durfde ik iemand toe te laten. Na deze reis heb ik dan ook geen seconde getwijfeld, en heb ik mij ingeschreven voor de beroepsopleiding tot energetisch coach. Inmiddels heb ik vele lagen van de muur afgebouwd. Hierdoor wordt ik steeds meer mezelf, puur, hoog gevoelig, analytisch. Met mijn levenservaring coach ik dan ook mensen. Op dit moment zit ik in het laatste jaar. Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd in familieopstellingen. Het zelf doen van een familieopstelling heeft mij veel inzicht gegeven over mijn eigen leven.