Opstelling in de paardenkudde

 

Paarden zijn zeer hoog gevoelige en bewuste wezens en spiegelen wat ten diepste in ons leeft, niet wat we aan de buitenkant laten zien.
(T. Kooistra – Puur jij.)

 

Steeds meer en meer blijf ik mij verbazen over de kracht van mijn kudde. Tot een aantal jaar geleden reed ik fanatiek wedstrijden met mijn paarden. Mijn doel was dan ook om zo hoog mogelijk te presteren in de sport. Door mijn eigen groei van de afgelopen jaren heb ik dit doel bijgesteld. Door overtuigingen dat ik niet goed genoeg was, wilde ik mij bewijzen met mijn paarden. Op dat moment leefde ik vanuit mijn hoofd in plaats vanuit mijn hart. Door allemaal ervaringen in het verleden had ik mijn gevoel voor het grootste gedeelte weggestopt. Bij de paarden is altijd de enige plek geweest waar mijn gevoel er mocht zijn. Door mijn opleiding als energetisch coach heb ik mogen leren dat mijn gevoel juist mijn kracht is. Inmiddels zijn er vele lagen afgepeld. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren ook mogen leren om anders te kijken naar mijn paarden. Hierdoor ben ik op een veel diepere laag met ze gaan verbinden, wat de samenwerking met ze zoveel mooier maakt. Mijn kudde is in de energie zo mooi verbonden. Al mijn paarden zijn met een ander thema in mijn leven gekomen, wat de samenwerking zo mooi maakt. Door onze groei samen hebben we inmiddels het vertrouwen gekregen om ook andere mensen te kunnen helpen om weer in hun kracht te komen. Wat er kan ontstaan in de energie van een kudde paarden is magisch.

 

 

Wat is een opstelling?

Paarden zijn een onderdeel van een systeem, namelijk de kudde. In mijn kudde kent ieder paard zijn plaats. Ze zijn zeer gevoelig zowel in bewustzijn, als in waarneming. Op het moment we met je vraag de kudde, ‘het paardenveld’ binnenstappen, word jij een deel van de kudde. Via het gedrag van de paarden gewezen op eventuele blokkades die er in jou aanwezig zijn. Op deze manier proberen ze je bewust te maken wat er nodig is voor jou om in je eigen kracht te gaan staan. Een opstelling met paarden is een intensieve, krachtige, pure manier om patronen en onbewuste bindingen in jouw systeem zichtbaar te maken. Het onzichtbare wordt hiermee zichtbaar gemaakt. Op deze manier wordt je bewust van dingen die jou belemmeren in het dagelijks leven. Je wordt bewust gemaakt van loyaliteiten, gewoontes, gedrag. Vaak spelen ze zich op onbewust niveau af. Door ze te herkennen en erkennen geeft het ruimte in je dagelijks leven.

 

Wat gaan we doen?

In een kort gesprek gaan we kijken waar jij op dat moment tegenaan loopt in het leven. Het kan zijn dat we daarna een korte meditatie doen, of een kaart gaan trekken. Het is maar net wat er op dat moment ontstaat. Daarna lopen we naar de kudde. Het wordt vaak al gauw duidelijk wat er speelt in de energie. Een opstelling duurt gemiddeld iets van 1 uur. De investering in jezelf is 125 euro.

Puur Jij, de spiegel van je ziel.